© Παράρτημα Χανίων της Ε.Μ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στα Χανιά, διοργανώνεται εκδήλωση διάχυσης αποτελεσμάτων του έργου ΤΙΜ με συμμετοχή όλων των εταίρων του έργου οι οποίοι θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη μεθοδολογία ΤΙΜ Theatre in Mathematics – Το Θέατρο στα Μαθηματικά.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται

σε συνέχεια της πρώτης πιλοτικής εφαρμογής της μεθοδολογίας με παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου (17-22 Οκτωβρίου στα Χανιά). Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημοτικού και γυμνασίου οι οποίοι διδάσκουν Μαθηματικά. Απευθύνεται επίσης σε πανεπιστημιακούς και στελέχη της εκπαίδευσης που θα ήθελαν να ενημερωθούν για νέες προσεγγίσεις στη διδασκαλία των μαθηματικών καθώς και σε φοιτητές, γονείς αλλά και μαθητές με ανάλογα ενδιαφέροντα.

Τα βιωματικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δώσουν την ευκαιρία γνωριμίας με την προσέγγιση παιγνιώδους διαπραγμάτευσης (θεατρικό εργαστήρι) θεμάτων που σχετίζονται με αριθμητικές πράξεις, γεωμετρία, συναρτήσεις, εξισώσεις κ.λ.π. Για μια ορισμένη μαθηματική έννοια που επιλέγεται κάθε φορά δίνεται η δυνατότητα βιωματικής εξερεύνησης μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες που κινητοποιούν το μυαλό και το σώμα, χωρίς το φόβο της αρνητικής κριτικής, του "σωστού ή λάθους", που συνδέονται με την παραδοσιακή διδασκαλία των μαθηματικών. Επιπλέον, θα δοθεί η ευκαιρία γνωριμίας με παιχνίδια ρόλων ώστε η να καταστεί εφικτή η εξερεύνηση μαθηματικών αρχών και εννοιών από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Ως οριζόντιος στόχος που διατρέχει όλες τις πτυχές της μεθοδολογίας ΤΙΜ είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων ζωής (life skills), όπως η δημιουργική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η αυτοπεποίθηση, η ενεργοποίηση του σώματος.

Εμψυχωτές στα βιωματικά εργαστήρια θα είναι οι δημιουργοί της Μεθοδολογίας TIM από το Κέντρο Κοινωνικού και Κοινοτικού Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τορίνο στην Ιταλία και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Δυτικής Νορβηγίας στο Μπέργκεν.

Για τη συμμετοχή στη εκδήλωση μπορείτε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://forms.gle/BiSZNt4aLbVkzhhP8. Η συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια αφορά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επιθυμητή η ευχέρεια στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας. Όσοι δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να συμμετέχουν στα βιωματικά εργαστήρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν ως παρατηρητές.